SkyeBase en QTerminals Kramer Rotterdam intensiveren de samenwerking voor innovatieve havenkraaninspecties

Antwerpen, 16-02 – SkyeBase, gespecialiseerd in drone-& robot inspecties, en QTerminals Kramer Rotterdam, een depot- en terminalonderneming met meerdere locaties in de Rotterdamse havens, hebben hun langdurige samenwerking verder versterkt. Al enkele jaren werken beide bedrijven nauw samen om de inspectieprocessen van havenkranen te optimaliseren.

De samenwerking op vlak van drones en platform ontwikkeling
De strategische samenwerking tussen SkyeBase en QTerminals Kramer Rotterdam, die begon met drone-inspecties voor havenkranen, heeft zich verder ontwikkeld naar een gezamenlijke initiatief in de vorm van het asset inspectieplatform I-Spect. Deze synergie stelt beide bedrijven in staat om efficiënter te opereren in de steeds veranderende logistieke dienstverlening.

Het doel van de samenwerking
De gecombineerde inspanningen van SkyeBase en QTerminals Kramer Rotterdam richten zich op het bevorderen van innovaties binnen het domein van havenkraaninspecties. Door de integratie van geavanceerde drone-technologieën en een gezamenlijk asset inspectieplatform streven beide bedrijven ernaar om de inspectieprocessen te stroomlijnen en de operationele betrouwbaarheid van havenkranen te verhogen.

Stefan Maarse, Technical Supervisor QTerminals Kramer Rotterdam: “De nauwe samenwerking met SkyeBase heeft ons in staat gesteld om snel vooruitgang te boeken in de optimalisatie van onze inspectieprocessen. Dit bespaart niet enkel tijd, maar garandeert ook een hogere uptime van onze havenkranen door betere inzichten in de operationele status van de havenkranen en de te nemen acties. Hierdoor kunnen we de kranen meer inzetten waardoor we extra handling kunnen realiseren.”

I-SPECT: “AI-gegenereerde digitale inspectierapporten”.
I-SPECT is een innovatief inspectieplatform dat optimalisatie van inspecties mogelijk maakt met behulp van AI en defect vergelijkingsmodellen. In het kader van het Early Adopter Programma van I-Spect, dat vorig jaar werd geïntroduceerd, hebben SkyeBase en QTerminals Kramer Rotterdam hun inspanningen geïntensiveerd. I-Spect vormt een cruciaal element in de verdere ontwikkeling van geavanceerde inspectietechnologieën, waardoor de bedrijven de nieuwste innovaties snel kunnen integreren in hun gezamenlijke initiatieven.

Tom Daniels, CTO SkyeBase: “Door gezamenlijk te investeren in innovatieve technologieën, streven we ernaar om de normen voor havenkraaninspecties te verhogen en de industrie naar nieuwe hoogten te brengen.”

Drone inspecties en voordelen voor havenkranen
Het gebruik van drones voor havenkraaninspecties biedt aanzienlijke voordelen, waaronder snellere en coherente inspecties, verminderde downtime en verhoogde veiligheid. Door deze geavanceerde technologieën te omarmen, kunnen SkyeBase en QTerminals Kramer Rotterdam de algehele operationele efficiëntie van havenkranen verbeteren, waardoor ze beter kunnen voldoen aan de eisen van de logistieke sector.

De activiteiten van SkyeBase en QTerminals Kramer Rotterdam
De gezamenlijke inspanningen weerspiegelen de toewijding aan voortdurende innovatie en het leveren van hoogwaardige oplossingen in de logistieke sector. Deze samenwerking blijft de standaard zetten voor inspectietechnologieën in de branche, en beide bedrijven kijken uit naar verdere succesvolle samenwerkingen.

Jean-Louis Weemaes, CEO SkyeBase: “Deze samenwerking markeert een cruciale stap in de evolutie van inspectietechnologieën in de logistieke sector, waarbij we de kracht van drones en geavanceerde AI platforms benutten. Zo kunnen we niet enkel de betrouwbaarheid van havenkraan inspecties verbeteren, maar ook de uptime verhogen en ongeplande downtime reduceren, waardoor operationele verliezen en boetes worden vermeden”

Over SkyeBase
SkyeBase is een total solution provider die drones, robots, platformtechnologie en artificiële intelligentie inzet voor industriële inspecties. Dit met als ultieme doel om deze veiliger, sneller, beter en kostenefficiënter te laten verlopen. Met I-Spect ontwikkelde de Antwerpse scale-up een software platform waarbij klanten de inspectie van hun assets kunnen centraliseren, analyseren en visualiseren. Met I-Spect levert het team inzichten en rapporten voor preventief onderhoud van industriële installaties voor zowel asset-eigenaren als inspectiebedrijven. (www.skyebase.be)

Over QTerminals Kramer Rotterdam
In Rotterdam, Europa’s belangrijkste containerhaven, biedt QTerminals Kramer Rotterdam zowel grote als kleine klanten de beste denkbare service in vrijwel alle facetten van de containerlogistiek. Kramer City in de Waal-/ Eemhaven en Kramer Delta Depot op de Maasvlakte zijn als geen ander thuis in containeropslag, -reparatie en aanvullende onderhoudsdiensten. Overslag is bij QTerminals Kramer Rotterdam geconcentreerd op de Maasvlakte. Delta Container Services, een joint venture met ECT, legt zich toe op de overslag van lege en volle containers. Met Rotterdam Container Terminal heeft QTerminals Kramer Rotterdam sinds 2007 een state-of-the-art feeder-, shortsea- en binnenvaartterminal.

Van origine is QTerminals Kramer Rotterdam een Rotterdams familiebedrijf. In 1963 is het bedrijf oorspronkelijk gestart als een reparatiebedrijf. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een depot- en terminalonderneming met meerdere locaties in de Rotterdamse havens. Per 18 september 2023 heeft QTerminals Group een meerderheidsbelang verworven en bedient het zeer ervaren team van Kramer Group haar klanten als ‘QTerminals Kramer Rotterdam’, onder de paraplu van de QTerminals Group. (https://qterminals-kramerrotterdam.com/).

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

SkyeBase, Jean-Louis Weemaes, +32 (0)478-930.994, jean-louis.weemaes@skyebase.be
QTerminals Kramer Rotterdam – Ted Holleman, +31 (0) 181 354813, tholleman@QTerminals-KramerRotterdam.com

Uitgelicht