Solar Team Twente is klaar voor 2021!

Een nieuwe generatie ambitieuze studenten is klaar voor de uitdaging ​​en vastbesloten om de Bridgestone World Solar Challenge 2021 te winnen. De negentien studenten van Hogeschool Saxion en Universiteit Twente hebben hun plannen voor deze editie vastgesteld.

Het studententeam uit Enschede leek tijdens het vorige wereldkampioenschap in Australië op weg naar de titel, totdat zonneauto RED E van de weg waaide wegens noodweer. Ondanks het ongeluk was het team ervan overtuigd dat zij de beste zonneauto van de competitie hadden. De komende twaalf maanden zal een nieuw team wederom proberen de meest efficiënte zonneauto te bouwen, om daarmee in 2021 de wereldtitel naar Twente te halen.

Het belangrijkste aandachtspunt bij het bouwen van de nieuwe auto is het verbeteren van de accu en de zonnepanelen om het beschikbare vermogen te vergroten. Daarnaast wordt gewerkt aan het verbeteren van de elektromotor, welke door het team uit Twente sinds 2013 zelf ontwikkeld wordt. Een interessante regelwijziging voor de race is dat auto’s met slechts drie wielen ook zijn toegestaan. Dit resulteert in nieuwe uitdagingen bij het ontwerpen van de auto en zal de onthullingen van de auto’s van de concurrentie nog interessanter maken.

Het nieuwe team zal zich ook richten op het verduurzamen van haar eigen activiteiten en op het toepassen van haar innovaties in andere sectoren. Solar Team Twente innoveert met name voor duurzamere mobiliteit, maar de ontwikkelde technologieën kunnen ook grote voordelen hebben voor andere sectoren. Het solarteam wil contact leggen met verschillende industrieën om een grotere verandering teweeg te brengen en anderen te inspireren om duurzame en innovatieve producten te ontwikkelen.

Dit project zou niet mogelijk zijn zonder nauw samen te werken met verschillende bedrijven. Met meer dan 150 partners in de afgelopen editie is Solar Team Twente altijd op zoek naar manieren om haar netwerk uit te breiden. Gesteund door dit netwerk zullen zij op 22 oktober 2021 de strijd in Australië aangaan. Het team heeft een video gemaakt als dankbetuiging voor deze steun en om bedrijven op te roepen samen met het team te innoveren voor een duurzamere toekomst. Bekijk onderstaande video om de zonneauto RED E te zien schitteren in regio Twente, met enkele partners van het Solar Team in de hoofdrol.

Neem voor meer informatie of vragen contact op via www.solarteam.nl

 

 

Uitgelicht