Terugblik: iTanks evenementen februari

In de maand februari heeft iTanks twee online evenementen georganiseerd: de iTanks Innovation Booster ‘Contentcreatie met AI’ en het iTanks Pitch Ontbijt. In dit artikel vind je een terugblik van deze evenementen en links om deze evenementen terug te kijken.

iTanks Innovation Booster ‘Contentcreatie met AI’
Op dinsdag 9 februari, woensdag 10 februari en donderdag 11 februari vond de iTanks Innovatiebooster plaats. Bij deze Innovation Booster is in drie opeenvolgende dagelijkse sessies van een uur gekeken naar de mogelijkheden én interesse om relevante leermiddelen te ontwikkelen met behulp van Artificial Intelligence (AI).

Dag één stond in het teken van het vraagstuk. Met ruim twintig genodigden is er gestemd en gesproken over de huidige situatie in de markt. Van de deelnemende partijen erkent bijna de helft een probleem te hebben met het inkleuren van technische vacatures voor MBO werkzaamheden. Ruim 30% ervaart dit ook voor HBO banen en ruim 20% heeft een grotere vraag voor WO banen dan dat ze kunnen invullen. De bedrijven zetten zich in om nieuwe collega’s (on the job) te coachen en te begeleiden, maar met een gespannen planning schuren deze werkzaamheden.

Als aftrap van de tweede sessie verzorgde iTanks een overzicht van de technieken en beschikbare pakketten waarna Coen van Gulijk, werkzaam aan de Universiteit van Huddersfield en senior onderzoeker bij TNO, een korte maar inspirerende presentatie verzorgde over zijn kennis en ervaring bij het verwerken van zo’n 1.000.000 incidentmeldingen bij British Rail.

Op dag drie kwamen noodzaak, technologie en de wil om door te pakken sterk bijeen. Zou data bruikbaar zijn als eerste bouwsteen voor nieuwe en verbeterde werkinstructies en trainingen? De partijen slaan veel op in OBS-en, CMMS-en, ERP, OT en andere systemen. Ook al is veel van die data nog voor verbetering vatbaar, met behulp van AI is er mogelijk wel nieuwe informatie mee te maken. Informatie die met behulp van de ervaren vakmensen uit het veld te valideren is tot relevante instructies en trainingen. Er wordt nog hard gewerkt aan een oplossing voor dit vraagstuk, maar we nemen snel contact met je op om te kijken hoe we samen met jou kunnen doorpakken.

Via deze link kun je de getoonde presentaties terugkijken.

iTanks Pitch Ontbijt
Op donderdag 18 februari vond het iTanks Online Pitch Ontbijt plaats via Networktables. Tijdens het Pitch Ontbijt was het de beurt aan Martin’s Imagineering Studio, MaxGrip, StuVal en InVerse om hun innovatieve producten en diensten te presenteren.

Martin van Martin’s Imagineering Studio presenteerde een automatische corrosiewerende methode voor staal. Dennis van Wesemael presenteerde het ‘Asset Improvement Programm (AIP); Achieve committed changes!’ namens MaxGripRik van den Reijen vertelde namens StuVal over continuïteit aan innovatie door inzet student-mentorteam en Michel van InVerse presenteerde over ‘minder afval, dat is wat wij wensen’.

Het was technisch een hobbelig event, waar we ondertussen alweer veel van geleerd hebben. Innovatie en het uitproberen van een nieuw platform gaat met vallen en opstaan, dat hebben we gemerkt!

Via deze link zijn de pitches via YouTube terug te kijken.

Aankomende evenementen
11-03            The Collective Challenge
16-03            iTanks Breakout Café ‘Go Fund Yourself’
18-03            iTanks Pitch Ontbijt
30-03            iTanks iBrainstorm ‘Mensarme Turnarounds’
06-04            iTanks Breakout Café ‘Emissievrij werken’
22-04            iTanks Pitch Ontbijt
20-05            iTanks Pitch Ontbijt
17-06            iTanks Pitch Ontbijt

 

Uitgelicht