Terugblik succesvol iTanks evenement ‘Waterstof Update’

Een kleine terugblik over het succesvolle iTanks evenement ‘Waterstof Update’, deze vond plaats op 26 november.

Voor de waterstofeconomie en de energietransitie zijn visie, samenwerking, kansen en innovatie nodig. Al die factoren waren ruim vertegenwoordigd bij de iTanks waterstofupdate op 26 november. Live vanuit Delfzijl sprak Cas König, CEO van Groningen Seaports over de ontwikkelingen rond waterstof in Noord-Nederland en hoe deze zich verhouden met verdere industriehubs in Nederland en daarbuiten. Alle seinen lijken op groen te staan om de komende jaren de transitie naar waterstof (mogelijk) te maken. Maar daar zijn wel infrastructuur en innovaties voor nodig.

De infrastructuur werd besproken door René Schutte van de Gasunie. Hij vertelde over de H2Backbone die alle industriehubs in Nederland en enkele in Duitsland en België gaat verbinden. Lucienne Krosse van EIT InnoEnergy gaf in haar lezing tekst en uitleg over het aanjagen van innovaties met het European Green Hydrogen Accelaration Centre (EGHAC) dat nu wordt opgestart. Tussen de lezingen door, was ruimte voor vernieuwing. Met korte pitches van ElastorAtawey en HySiLabs kreeg de grote groep bezoekers een selectie van actuele en relevante waterstof innovaties.

Wil je het online evenement terugkijken? Dat kan via deze link. 
iTanks organiseert wekelijks online evenementen met een innovatief karakter, waar we jou graag verwelkomen. Op deze pagina vind je alle opkomende evenementen.

Terugblik iTanks

Uitgelicht