TWTG en Aramco ondertekenen MoU met als doel digitale transformatie te versnellen met NEON IoT-sensoren

MoU ondertekend op de Global IIoT Summit om de digitalisering in de industriële sector van Saoedi-Arabië te stimuleren

TWTG, de Nederlandse pionier op het gebied van Industrial Internet of Things (I-IoT)-oplossingen, en Aramco, een van ‘s werelds toonaangevende geïntegreerde energie- en chemiebedrijven
bedrijven hebben een aanzienlijke stap gezet in de richting van het bevorderen van de digitale transformatie van Aramco van het industriële landschap van Saoedi-Arabië. Op de Global Industrial Internet of Things Summit (GIITS) in Dammam ondertekenden de twee bedrijven een Memorandum of Understanding (MoU),die een transformerende samenwerking aankondigt.

Aramco, bekend om zijn cruciale rol in de mondiale olie- en gasindustrie, omarmt digitaal transformatie als een middel om de operationele efficiëntie te vergroten, prioriteit te geven aan veiligheid en deze te verminderen CO2-voetafdruk. Om deze reis te leiden, heeft het bedrijf een speciale dochteronderneming opgericht voor het ontwerpen en implementeren van geavanceerde digitale oplossingen. Hun doel is duidelijk: harnas de nieuwste technologieën van de Vierde Industriële Revolutie om de bedrijfsvoering te optimaliseren en slimmer werkpraktijken te sturen.

TWTG is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van IoT-oplossingen en beschikt over IECEx/ATEX-certificering voor hun NEON-sensoren, gebaseerd op LoRaWAN. Onlangs heeft TWTG landspecifiek beveiligd certificeringen die de uitgebreide inzet van NEON-oplossingen in Saoedi-Arabië mogelijk maken Katar. Aramco test momenteel NEON-apparaten op locaties als Khurais.
Nadine Herrwerth, CEO van TWTG, zei: “Dit is een trots moment voor ons. Deze samenwerking markeert een monumentale stap voor TWTG. Het opent de deur voor de wijdverbreide adoptie van onze Industriële IoT-oplossingen in het Koninkrijk Saoedi-Arabië en daarbuiten, waardoor onze klanten kunnen profiteren om de veiligheid op locatie, de operationele efficiëntie en de energie-efficiëntie te verbeteren.”

Terwijl Aramco en TWTG aan deze baanbrekende samenwerking beginnen, wordt de toekomst van digitaal bepaald transformatie in de energiesector ziet er veelbelovend uit. Samen willen ze de industrie herdefiniëren normen en nieuwe benchmarks voor operationele uitmuntendheid en duurzaamheid.

Uitgelicht