Wat kun je verwachten tijdens het Breakout Café ‘Go Fund Yourself’?

Op dinsdag 16 maart organiseert iTanks van 15.00-16.15 uur een online Breakout Café rond het thema ‘Go Fund Yourself’ met Arno Bonte van Gemeente Rotterdam als keynote. Hierna krijgen bezoekers de kans om breakout sessies bij te wonen.

Na de keynote krijg je als bezoeker de kans om een breakout sessie te kiezen. Je kiest van welke spreker je meer wil weten, zodat je na de keynote een breakout sessie van deze partij kan volgen. De breakout sessies worden verzorgd door Buccaneer Delft, Gemeente Rotterdam, Innovation Quarter, Deltalinqs, Oneplanetcrowd en Up!Rotterdam / Rabobank Rotterdam. Hieronder lees je meer over de breakouts:

Buccaneer Delft
Start-ups in de energie en maritieme sector hebben specifieke uitdagingen rondom het aantrekken van investeerders. Buccaneer Investor Readiness Programma, gefaciliteerd door de BOM is een bewezen succesformule, +- 300 start-ups geholpen en deze editie focust op hardware start-ups. Aan het eind van de 10 weken heb je een kant en klaar investeerders pitch deck, gedetailleerde marktanalyse, heldere prijsstelling en lange termijn strategie. Je hebt geleerd te denken als investeerder en een netwerk van mede-ondernemers in dezelfde fase en sector.

Gemeente Rotterdam
Met het programma Smart Energy Systems stimuleert de gemeente rotterdam de ontwikkeling van innovaties in het energiesysteem. De gemeente zet hiervoor haar netwerk en beschikbare kennis in. De subsidieregeling Smart Energy Systems ondersteunt ondernemingen bij de ontwikkeling van hun innovaties en toepassingen daarvan in rotterdam. De regeling is open tot 2 mei 2021 en biedt subsidies tot 100 duizend Euro. Gideon van Toledo verzorgt een toelichting op het programma en de subsidieregeling.

Innovation Quarter
Innovation Quarter is de Regionale ontwikkelmaatschappij van de provincie Zuid Holland. Bij dit event lichten zij de MIT regelingen voor R&D en Haalbaarheidstudies toe. Heb je plannen of wil je door ontwikkelen? Dan kun je gebruik maken van de MIT regelingen.

Deltalinqs
Voor projecten die via de reguliere routes te langzaam of niet verder komen helpt het Versnellingshuis HIC barrières op het gebied van regelgeving, financiën en vergunningen weg te nemen. Het Versnellingshuis HIC is een uniek samenwerkingsverband van het Havenbedrijf Rotterdam, ondernemersvereniging Deltalinqs, de gemeente Rotterdam, InnovationQuarter, milieudienst DCMR, provincie Zuid-Holland, RVO en de ministeries van Economische Zaken & Klimaat en van Infrastructuur & Waterstaat.

Oneplanetcrowd
Oneplanetcrowd richt op innovatieve en duurzame ondernemers en projecten. We hebben een toegewijde crowd (35.000+ impact investeerders) en hebben inmiddels krap 300 projecten en campagnes succesvol afgerond sinds oprichting. We bieden leningen en obligaties aan via ons platform.

Up!Rotterdam i.s.m. Rabobank Rotterdam
Met het publiek private programma Up!Rotterdam ondersteunen de ecosysteem partners, waaronder de Rabobank, de regio door het bieden van toegang. Toegang tot talent, tot markten en ook tot kapitaal. Daarbij organiseert Up!Rotterdam bijvoorbeeld gecureerde introducties naar investeerders en netwerken, geeft inzicht in subsidiemogelijkheden en faciliteert het aantrekken van kapitaalbronnen. Het programma zelf biedt geen kapitaal aan, maar biedt toegang tot de vele verschillende mogelijkheden; van subsidies tot programma’s, van crowdfunding tot directe investeringen. In deze sessie zal het gaan over het financieringslandschap, de mogelijkheden die dat biedt en de routes die nodig zijn om de toegang tot het nodige kapitaal te realiseren.

Bezoek het iTanks Breakout Café ‘Go Fund Yourself’ op dinsdag 16 maart. Klik hier om je in te schrijven.

Uitgelicht