Yokogawa en Power Factors kondigen de Reseller Agreement aan

Yokogawa en Power Factors kondigen de Reseller Agreement voor het Renewable Energy Asset Performance Management Platform aan.

Integratie met het portfolio van Yokogawa maakt een sensor-to-enterprise-oplossing mogelijk voor zonne- en windenergieprojecten en energieopslag.

Yokogawa en het Amerikaanse Power Factors, LLC, kondigen een Global Reseller Agreement aan als onderdeel waarvan Yokogawa het toonaangevende drive softwareplatform voor APM-oplossingen (Asset Performance Management) voor producenten van hernieuwbare stroom op de markt gaat brengen.

Het in de cloud ondergebrachte drive platform voor APM van Power Factors is ontworpen voor zonne- en windenergie-installaties en energieopslag en biedt hulpmiddelen en inzichten waarmee de levelized cost of energy (LCOE*) kan worden geoptimaliseerd en de complexe integratie van grote, uiteenlopende installaties voor hernieuwbare energie kan worden uitgevoerd. Met het platform kunnen eigenaren en bedieners de grootste uitdagingen aangaan: van omgaan met verouderende regeltechnologie en systemen die niet op elkaar aansluiten tot het beheer van de kwaliteit van gegevens, activaprestaties en naleving van wetgeving.

Het productportfolio van Yokogawa voor hernieuwbare energie omvat edge-apparaten, besturingsplatforms en een reeks andere diensten, waaronder systeemontwerp en geavanceerde oplossingen voor het optimaliseren van apparaten voor energieopslag. In een sector met meerdere OEM’s (original equipment manufacturers), activatypen en interfaces biedt de combinatie van het toonaangevende APM-platform van Power Factors en de industriële automatiseringssystemen en wereldwijde dienstverlening van Yokogawa plantmanagers en operators de mogelijkheid om een gestandaardiseerde hardware-infrastructuur en software-interface in te zetten in meerdere fabrieken voor een efficiënter beheer en eenvoudigere analyse.

Dave Robets, senior vicepresident van Power Factors: “We kijken ernaar uit met Yokogawa samen te werken om ons bewezen aandrijvingsplatform overal ter wereld op de markt te brengen. Met de reeks oplossingen kunnen plantmanagers en operators van disparate activa voor hernieuwbare energie hun productie maximaliseren en hun kansen voor nieuwe inkomsten vergroten. Voor de afname van financiële, hybride, en ondersteunende diensten en hedging zijn complexe aansturings- en optimaliseringsmogelijkheden nodig. Deze overeenkomst stelt ons in staat het beste activaprestatiebeheer te combineren met de beste instrumenten, automatisering en aansturing van Yokogawa.”

Koji Nakaoka, vicepresident van Yokogawa en directeur van het hoofdkantoor voor wereldwijde verkoop en industriële marketing: “We hebben hoge verwachtingen van de synergie die zal ontstaan dankzij deze overeenkomst met Power Factors, zowel op het gebied van technologie als marktontwikkeling. Yokogawa heeft zich al jarenlang ingezet voor grote stroom- en energiebedrijven van over de hele wereld. Ook nu we overgaan op hernieuwbare energie blijven we onze klanten toonaangevende oplossingen bieden.”

De krachtige combinatie van Yokogawa’s kennis van veldsensoren, gegevensverwerving en aansturing en de geavanceerde analytics en APM-software van Power Factors ondersteunt vooraanstaande producenten van hernieuwbare energie bij de uitdagingen die het uitbreiden en optimaliseren van hernieuwbare energiebronnen met zich meebrengen. Zowel Power Factors als Yokogawa weten dat er zonder betrouwbare gegevens geen betekenisvol inzicht kan worden opgedaan. De bedrijven slaan de handen ineen om de groei van de sector voor hernieuwbare energie te ondersteunen en bij te dragen aan een schonere, duurzamere toekomst.

*       Levelized cost of energy staat voor de gemiddelde energieprijs per gegenereerde eenheid die is vereist om de kosten van het bouwen en uitbaten van een energiecentrale terug te verdienen tijdens een geschatte financiële levens- en bedrijfscyclus.

Meer informatie

Yokogawa

Uitgelicht