iTanks Partnernieuws April 2023

In dit artikel verzamelen wij de innovaties en nieuwsberichten van partners uit het iTanks netwerk, zodat je op de hoogte blijft van de laatste innovaties. Bekijk onze iSolutionsGuide voor een totaaloverzicht van de innovaties.

Nieuwste Innovaties uit de #iSolutionsGuide

Elke editie van het iTanks partnernieuws delen wij met jou de laatste toevoegingen aan onze #iSolutionsGuide. Wil je meer innovaties vinden in de #iAsk app? Download hem hier.

WaterstofBromide flow battery (Elestor)

Het opslaan van grote hoeveelheden energie kan nu niet (goedkoop), wat leidt tot netcongestie en curtailment (het afschakelen van bijvoorbeeld windmolens als de wind waait). De Waterstofbromide flow batterij van Elestor lost dit probleem op door op grote schaal energie op te kunnen slaan voor een ongeevenaarde lage prijs voor die opslag. Daarmee kunnen de dagen overbrugd worden waar er een tekort aan zonne- of windenergie is om aan de vraag te voldoen. En andersom kan het overschot, als de zon flink schijnt en de wind waait, opgeslagen worden om later te gebruiken.

Predictive Maintenance Solution (Diagrams)

DiagRAMS Technologies biedt voorspellende onderhoudssoftware op basis van zijn diepgaande branche-expertise en geavanceerde gepatenteerde kunstmatige-intelligentietechnologie die perfect is afgestemd op industriële velduitdagingen. Deze wereldwijde monitoringoplossing geeft onderhoudsteams specifieke waarschuwingen over driftdetectie, anomaliediagnose en prognoses.

Geohydrologisch Advies (
Buro Grondwater)

Voor een accurate inschatting van de benodigde debieten, waterbezwaar en omgevingseffecten is een bemalingsadvies nodig. Op basis van verschillende aspecten kan Buro Grondwater de effecten en verwachte debiet inschatten en de resultaten daarvan vastleggen in een bemalingsadvies document conform BRL SIKB 12000 (tijdelijke bemalingen).

Partnernieuws

Ontmoet iFinance op het iAsk Plaza!

Op Maintenance NEXT in Rotterdam Ahoy vind je iFinance, powered by iTanks, het ideale platform om de juiste financiële middelen voor jouw digitalisering en verduurzaming te vinden. Schrijf je in voor je bezoek aan het iAsk Plaza op 18 t/m 20 april, raak in gesprek en ontdek welke subsidies, leningen en opties tot crowd- en cofinancing beschikbaar zijn voor jou! Schrijf je hier in voor je bezoek aan iFinance op het iAsk Plaza.

Luister naar innovatieve partijen op de zeepkist van het iAsk Plaza

Van 18 t/m 20 april hoor je elke dag rond lunchtijd een inspirerend verhaal rond maintenance en de energietransitie op de innovatie-zeepkist van het iAsk Plaza. We pakken met onze keynotespeakers door op actuele onderwerpen als energietransitie, assetmanagement en de innovaties die daar voor nodig zijn. Onder meer Koolen Industries, Safety Delta Nederland en Merrem & La Porte delen hun kijk op dit thema. Nog niet aangemeld? Schrijf je hier in!

Den Hartogh kondigt pilot aan ter vermindering van CO2-uitstoot

De pilot wordt in samenwerking met CMA CGM uitgevoerd om de levensvatbaarheid van duurzame scheepvaartdiensten te testen en om de mogelijkheid te onderzoeken om deze diensten aan te bieden als onderdeel van een compleet duurzaam logistiek pakket. Hierdoor kan Den Hartogh in de toekomst groene opties aanbieden aan klanten. Dit initiatief benadrukt de inzet voor het verkleinen van de CO2-voetafdruk en het bevorderen van duurzame praktijken in de hele toeleveringsketen. Lees hier meer.

Het MKB Digitaliseert! Meld je aan voor het regionale congres over digitalisering & innovatie in het MKB

Centraal bij dit congres van MKB Rotterdam-Rijnmond op donderdag 20 april staat het groei potentieel van digitalisering. Er is een plenaire sessie met o.a. keynote speaker Jan Willem Stapel, CMO van HBM. Ook zijn er verschillende break-out sessies met diverse thema’s waaronder E-loyalty, E-commerce, E-marketing en IT security (ter plekken te reserveren) en is er een aangeklede borrel met informatiemarkt waarop diverse bedrijven zijn vertegenwoordigd. Uiteraard is ook iTanks van de partij op de informatiemarkt! Schrijf je hier in voor het congres en zoek ons op!

Word nu sponsor voor het EK Wielrennen in Drenthe!

Het EK wielrennen is het ideale evenement om Noord-Nederland te promoten als leidende Hydrogen Valley, hét waterstof ecosysteem van Europa. Daarbij is de organisatie op zoek naar bedrijven die actief zijn in de duurzame energie en waterstofketen om deze wereld te helpen promoten. Bekijk in deze brochure wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Verdiep je in de waterstofketen met  HyNorth

HyNorth zet zich met steun van het regionaal bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen zich in als ketenregisseur om de ontwikkeling van waterstofketens in Noord-Nederland aan te jagen en om de eerste Hydrogen Valley van Europa verder op de kaart te zetten. iTanks staat HyNorth hier in bij door maandelijks ontbijtsessies (Good Morning HyNorth) te organiseren, te helpen met marketing en communicatie uitingen én het opzetten van de HyNorth community. Meer weten? Kijk op de pagina van HyNorth.

 Het thema van de Business Booster 2023: The New Green Economy – balancing profit and purpose

Met dit thema opent EIT Innoenergy op 18 en 19 oktober het debat over een van de grootste veranderingen die we in de moderne tijd zullen zien. Een overgang van de oude energie-economie, gedefinieerd door winst, ongefilterde energiebronnen en monopolies, naar de nieuwe energie-economie, gedefinieerd door doel, duurzaam energiebronnen en disruptieve innovatie. Lees hier meer over het evenement in de RAI in Amsterdam.

Twentse Solar Teams racen tegen Yara van Kerkhof

Vrijdag 14 april zullen Solar Team Twente en Solar Boat Twente gaan racen tegen wereldkampioen shorttrack Yara van Kerkhof. Met een race-estafette waarin een duurzame toekomst centraal staat, zullen de Twentse studententeams en de 32-jarige atlete uit Zoetermeer – op én langs het Twentekanaal bij de Grolschveste – bepalen wie het snelste is. Het doel is om meer publiciteit te genereren voor de studententeams en het Enschedese isolatiebedrijf TONZON, partner van zowel de teams als Yara van Kerkhof. Lees hier meer over de samenwerking.

Uitgelicht