iTanks Partnernieuws Juli 2023

In dit artikel verzamelen wij de innovaties en nieuwsberichten van partners uit het iTanks netwerk, zodat je op de hoogte blijft van de laatste innovaties. Bekijk onze iSolutionsGuide voor een totaaloverzicht van de innovaties.Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Nieuwste Innovaties uit de #iSolutionsGuide

Elke editie van het iTanks partnernieuws delen wij met jou de laatste toevoegingen aan onze #iSolutionsGuide. Wil je meer innovaties vinden in de #iAsk app? Download hem hier.

Productinnovaties waterstof – Spark design & innovation

De integrale ontwerpaanpak en kennis van technologie van Spark Design & Innovation maakt hen uniek gepositioneerd om Hydrogen-ready producten te ontwikkelen. Met een passende propositie, bij elk stadium van technologische gereedheid, voor start-ups tot multinationals met een focus op Total Cost of Ownership, klantacceptatie en veiligheid. Leer hier meer

Ballastvrij PV-montagesysteem – RABLE

Rable biedt een innovatief montagesysteem voor zonnepanelen. Een oplossing die installatie van zonnepanelen op alle platte daken mogelijk maakt, ook wanneer de dakconstructie (zeer) zwak is. Zonder dure aanpassingen voor daken met een structurele beperking. Ballast is niet nodig en vanwege het uitvouw systeem verloopt de installatie eenvoudig en snel. Lees hier meer

Iron Fuel Technology – RIFT

Energie-intensieve industrieën, stadsverwarming en elektriciteitscentrales voelen de druk om koolstofarm te worden. Zij worden geconfronteerd met kosten, inkomensverlies of boetes. Het circulaire energiesysteem van RIFT genereert CO2-vrije warmte op locatie door ijzerbrandstof te verbranden. De resterende roest wordt met behulp van waterstof omgezet in ijzerbrandstof. Ontdek meer.

Q3 Maintenance Software – Q3 Concept B.V.

Q3 Concept B.V. levert real-time inzicht in je machines, taken en kosten. De easy-to-use maintenance software is ontwikkeld in samenwerking met de industrie en wordt gebruikt door maintenance teams wereldwijd. De Industry 4.0 Solution bestaat uit een moderne webapplicatie die geoptimaliseerd is voor desktop, tablet & mobiel gebruik. Leer meer.

Partnernieuws

#iTravel officieel gelanceerd

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

iTravel, het digitale reisbureau van iTanks, is op 5 juli officieel geopend! Op de SS Rotterdam kwamen de reisleiders van iTravel bijeen om de lancering te vieren. Deze reisleiders zijn partners uit het iTanks netwerk met digitale expertise. Binnen iTravel zien wij je digitale bedrijfsvoering als een reis. Onze reisleiders zetten hun expertise in om je in kleine stappen te helpen op je ideale eindbestemming te komen. Net als in het reisbureau vragen we eerst naar je plannen waarna je op reis kunt gaan. Benieuwd naar onze digitale reizen? Bekijk het huidige overzicht via www.hetdigitalereisbureau.nl

VOTOB Academy introduceert de digitale Kennisbank voor de tankopslagindustrie

De Votob Academy Kennisbank is een volledig digitaal platform dat wordt ondersteund door een geavanceerd Learning Management System (LMS). Het is zorgvuldig samengesteld en gecontroleerd door Votob-leden, die garant staan voor de betrouwbaarheid en relevantie van de inhoud. Bovendien houdt een actieve Content Advisory Board voortdurend toezicht op de actualiteit en waarde van de geboden informatie. Lees hier verder.

Bijzondere combinaties bij EK Wielrennen in september

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Van 20 t/m 24 september is Drenthe het middelpunt van het EK wielrennen in Europa. Aansluitend aan Goodmorning HyNorth is er op 21 september in Emmen een congresprogramma in het Atlastheater, met netwerkwandelingen in dierenpark Wildlands én een bezoek aan de wielerwedstrijden. Zaterdag en zondag kun je netwerken in het energiepaviljoen tijdens de finale van de wedstrijden op de Vam-berg. Speciaal voor bedrijven en organisatie die actief zijn in de energie en waterstof sector is het mogelijk om kaarten te bestellen voor het Energie Paviljoen. Deze zijn nu te koop via de website. Zo worden kennis en netwerken tijdens het EK Wielrennen gecombineerd.Stuur voor meer info een mail naar ekwielrennen@drenthe.nl.

Industriële Warmtepomp als belangrijke stap in CO2-reductie

Equans Nederland heeft een industriële warmtepomp geïnstalleerd in een van de productiefabrieken van Aviko Rixona B.V.. De installatie heeft als doel het aanbod van warmte en koude bij elkaar te brengen. Hiermee wil Aviko Rixona haar CO2-uitstoot sterk verminderen. Via deze link lees je alles over het ontwerpproces, de installatie en de samenwerking.

ACE Terminal, Iberdrola en Gasunie slaan handen ineen voor waterstofcorridor tussen Spanje en Nederland

De ACE Terminal is mede ontwikkeld door Gasunie, HES International B.V. en Vopak. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola wil met de corridor groene ammoniak naar Nederland brengen en via ACE Terminal als waterstof leveren aan de Rotterdamse Haven en het nationale waterstofnetwerk van Gasunie. Lees hier meer.

Safety Delta Nederland (SDN) organiseert Symposium rondom Toezicht in het Omgevingsdomein

In dit symposium op 20 september 2023 en wordt gehouden in The Hague Conference Centre in Den Haag staat de generieke risicobenadering centraal. Zowel bedrijven als toezichthouders gebruiken in uiteenlopende gradaties en vormen een risico-benadering bij het uitvoeren van intern en extern toezicht. In het symposium vertellen wij over de ervaringen uit de pilot “Professionalisering Intern Toezicht” die namens de Stichting Innovat.ION door Stantec wordt begeleid. Lees hier verder.

 

Uitgelicht