iTanks Partnernieuws Oktober 2023

In dit artikel verzamelen wij de innovaties en nieuwsberichten van partners uit het iTanks netwerk, zodat je op de hoogte blijft van de laatste innovaties. Bekijk onze iSolutionsGuide voor een totaaloverzicht van de innovaties.

Nieuwste Innovaties uit de #iSolutionsGuide

In elke editie van het iTanks partnernieuws delen wij de laatste toevoegingen aan onze #iSolutionsGuide met jou. Wil je meer innovaties vinden in de #iAsk app? Download hem hier.

Inspectie Besloten ruimtes – SkyeBase

Door het inzetten van indoor drones en robots bij het inspecteren van besloten ruimtes (tanks, leidingen, ondergrondse kamers) wordt het betreden ervan beperkt. Bovendien kan de inspectie data op coherente wijze worden gecapteerd en verwerkt tot een bruikbaar rapport met een 3D defect visualisatie. Hierdoor wordt een kwantitatief inzicht gegenereerd om de onderhoudsplanning en de return on investment van een asset te verbeteren, gebruik te verlengen en de omgevingsrisico’s te verlagen. Lees hier meer.

Hulp op afstand – Thompres

Thompres biedt een kant en klare oplossing door experts op afstand in staat te stellen visueel mee te kijken, instructies te geven en problemen op te lossen in realtime, terwijl de gebruiker zijn handen vrij heeft om te werken aan de taak die voorhanden is. De oplossing maakt gebruik van een wearable apparaat EN de basis-infrastructuur om het apparaat te kunnen gebruiken. Lees verder.

VakQundig

VakQundig biedt een oplossing voor organisaties die grip willen krijgen op kwaliteit en veiligheid. Met korte interactieve vragensets (Toolboxen van een paar minuten) wordt het kennisniveau van medewerkers constant hoog gehouden. Toolboxen zijn gemakkelijk toe te voegen voor elk type onderwerp. Zo verbeter je als organisatie kwaliteit, veiligheid en betrokkenheid. Leer meer.

Partnernieuws

RWE geeft groen licht grootschalig batterijproject in Eemshaven

RWE breidt zijn activiteiten op het gebied van batterijopslag wereldwijd verder uit. Het bedrijf heeft nu een investeringsbeslissing genomen voor een Nederlands batterijopslagproject in Eemshaven. De 35 megawattbatterij (MW) kan 41 megawattuur (MWh) aan stroom opslaan. In totaal worden 110 kasten met lithium-ion batterijen geïnstalleerd op een oppervlakte van ongeveer 3.000 vierkante meter bij de biomassacentrale van RWE in de Eemshaven. RWE is van plan om hier ongeveer 24 miljoen euro in te investeren.

Ontdek nieuwe kansen om te verduurzamen, te veranderen én te innoveren bij De Waardefabriek van Sdu

Werk je in de industriële sector? Dan sta je aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. De nieuwe Europese richtlijn CSRD vraagt om uitgebreide rapportages over duurzaamheidsinspanningen. Vanaf 2024/2025 moeten grote ondernemingen verplicht rapporteren over hun inzet op het gebied van milieu, sociale kwesties en bestuurspraktijken, de zogenaamde ESG-criteria. Ben je goed voorbereid op deze veranderingen? Kom naar de Waardefabriek en ontdek alle ins en outs rondom ESG. Bekijk het programma en boek nu je tickets!

JLA Loading Technology komt met E-Tech, ’s werelds eerste 100% elektrische maritieme laadarm

De E-Tech is ontwikkeld in samenwerking met een nieuwe Business Unit, JVS. De ontwikkeling van de laadarm is tot stand gekomen door de koppeling die iTanks samen met InnoEnergy heeft geïnitieerd. Het vereist minimaal onderhoud en is ATEX-gecertificeerd, waardoor een veilige werking wordt gegarandeerd. Bovendien biedt het een UPS-batterijback-up en kan het worden aangedreven door zonne-energie, waardoor je ecologische voetafdruk wordt verkleind. JLA Loading Technology is onderdeel van de J. de Jonge Group B.V.

Circulaire haven Rotterdam – SmartPortRdam Summit 2023 ‘Van abstracte ambities naar concrete kansen’ 

Voor het voortbestaan van de Rotterdamse haven is de transitie van een lineaire naar circulaire economie essentieel. We moeten efficiënter met (schaarse) grondstoffen en materialen omgaan. Alleen op die manier kunnen we de gewenste CO2-reductie van 55% in 2030 realiseren en in 2050 volledig CO2-neutraal zijn. Om deze doelen te behalen moeten bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen optrekken. Meld je kosteloos aan voor het evenement op donderdag 23 november in Rotterdam Ahoy!

Download de Duurzaamheidsvoucher van Ondernemen010

Ben jij mkb’er en gevestigd in Rotterdam? Dan kun je weer gebruik maken van een Duurzaamheidsvoucher. In het kader van de energietransitie wil de gemeente jou als mkb’er stimuleren om te investeren in verduurzaming. Met het aanvragen van de Duurzaamheidsvoucher zet jij een (eerste) stap naar verduurzamen. Klik op de afbeelding voor meer informatie

 Een Leven Lang Ontwikkelen: op weg naar een digi- en IT-vaardige maritieme en logistieke sector

Next Maritime Professional, een programma van IT Campus Rotterdam, organiseert samen met STC Group Rotterdam Mainport Institute een symposium in het kader van Leven Lang Ontwikkelen (LLO); “IT en de Haven”. Ga in gesprek met HR-managers, studenten én opleiders om gezamenlijk de digi- en it-vaardigheid in de maritieme- & logistieke sector te verbeteren. Op donderdagmiddag 23 november van 13.30 tot 18.00 uur zijn HR-managers en studenten van de Rotterdamse MBO-4 en HBO opleidingen welkom bij het evenement. Bekijk het programma en meld je aan via deze link!

Safety Delta Nederland (SDN) bestaat 3 jaar!

De structurele samenwerking tussen industrie, overheid en wetenschap met als doel de (proces)veiligheid bij Brzo bedrijven te verbeteren heeft geleid tot (het delen en ontwikkelen van) veel verzamelde kennis. Zo heeft Safety Delta Nederland een kennisportaal opgezet en innovatieprojecten uitgevoerd. Van harte! Kijk op https://www.safetydelta.nl/ voor meer informatie.

Datawerf biedt hulp bij digitaliseren bedrijfsvoering Maritiem MKB

Datawerf, het vernieuwde innovatieprogramma dat voortbouwt op het succes van de pilotfase, gaat 30 ondernemers in de maritieme- en maakindustrie in Zuid-Holland selecteren die intensieve ondersteuning krijgen om hun digitale ambities om te zetten in tastbaar succes. In 6 weken tijd worden deze ondernemingen praktisch geholpen door een digitale expert. De expert legt de digitale vraagstukken grondig onder de loep, om zo concrete oplossingen en een plan van aanpak te leveren, waarmee ondernemingen optimaal kunnen profiteren van de voordelen die digitale technologie biedt. Het aanmelden start nu.

Spark design & innovation schittert in de G100!

Vier innovatieve producten van Spark Design staan in de G100 (de Goed Industrieel Ontwerp Top 100): Lifehammer Smart, HTM Mabri, BubbleFlush en de winkeldisplays van Secrid zijn opgenomen in deze prestigieuze lijst. De G100 vertegenwoordigt het allerbeste op het gebied van industrieel productontwerp in Nederland. Onze producten zijn geselecteerd vanwege hun relevantie, originaliteit en uitmuntende vormgeving. Deze erkenning bevestigt de toewijding van Spark Design aan het leveren van producten die waarde toevoegen, echte problemen oplossen en tegelijkertijd vooruitstrevend zijn.

 

 

Uitgelicht