iTanks zorgt voor de ideale setting

Bij een inspiratiesessie die iTanks in maart’21 heeft opgezet voor de verregaande digitalisering van een aantal tankterminals, zijn uiteenlopende onderwerpen behandeld. Naast de primaire vraag voor digitalisering werd ook een aantal innovaties getoond voor andere relevante disciplines. De innovatieve manier die ITIS tanktesters heeft ontwikkeld om breather valves (PVRV & ERV) op de opslagtank te testen, werd daar ook aangehaald. LBC Tank Terminals, aanwezig op deze inspiratiesessie, toonde direct interesse in deze innovatieve oplossing.

ITIS-Tanktesters heeft een methodiek ontwikkeld conform PGS 29 en API 576 inspectie norm die het mogelijk maakt de breathervents op het tankdak te inspecteren en te testen/certificeren. De inspectie neemt een paar uur in beslag per tank, waarbij er niet verpompt mag worden in de tank zelf. Daarna zijn de breathervents (PVRV’s en ERV’s) weer gekeurd met een geldig certificaat volgens PGS 29 onder accreditatie van ISO 17025.

Michel van Reine, bij LBC Tank Terminals verantwoordelijk is voor het QA/QC beleid (inspectie), wilde daar wel meer van weten en liet zijn interesse merken. Niels Herman van ITIS-Tanktesters: ‘We kregen na de sessie beiden een koppelmail van iTanks met de suggestie om eens nader kennis maken. Kort daarop hebben we op twee tanks bij LBC Tank Terminals een aantal testen gedaan waarbij we op verzoek van de klant de settings van de vents hebben aangepast. En dat is goed bevallen! Inmiddels hebben we bijna een hele terminal gedaan. De iTanks inspiratiesessie voor LBC Tank Terminals heeft zo letterlijk gezorgd voor een ideale setting.’

ITIS-Tanktesters heeft haar methodiek aangeboden ter accreditatie onder ISO 17025 aan de Raad voor Accreditatie (RvA). Na het onderzoek door vakspecialisten en de audit is ITIS-Tanktesters officieel geaccrediteerd en ITIS-Tanktesters is daarmee een Conformiteit Beoordelende Instantie (CBI) voor haar scope met betrekking tot het testen van breather-vents. ITIS-Tanktesters is hiermee dus aangemerkt als autoriteit op dit gebied en is daarbij meer dan conform aan PGS 29.

Klik hier voor meer informatie.

Uitgelicht