iTanks partnernieuws September 2023

In dit artikel verzamelen wij de innovaties en nieuwsberichten van partners uit het iTanks netwerk, zodat je op de hoogte blijft van de laatste innovaties. Bekijk onze iSolutionsGuide voor een totaaloverzicht van de innovaties.

Nieuwste Innovaties uit de iSolutionsGuide

Elke editie van het iTanks partnernieuws delen wij met jou de laatste toevoegingen aan onze iSolutionsGuide. Wil je meer innovaties vinden in de iAsk app? Download hem hier.

VirtualStudio® – BlueTea

BlueTea BV heeft een zero-code platform ontwikkeld – VirtualStudio genaamd – die door bedrijven gebruikt kan worden voor de ontwikkeling van XR gerelateerde simulaties en trainingen. VirtualStudio bevat standaard functionaliteiten zoals gebruikersmanage-ment, meertaligheid, tekst2speech, statistieken, backup faciliteiten etc. maar daarnaast tal van gamificerende tools (scoring; leadshipboards; hints, highlights, trofee. Leer hier meer.

10Q Paint Robot – Qlayers

Het gepatenteerde spuitafschermingssysteem van Qlayers maakt een hoogwaardige en efficiënte verfapplicatie mogelijk, waardoor tot 20% verf wordt bespaard. Bovendien verbetert het automatiseren van het proces de werkomstandigheden en vermindert het de behoefte aan toegangsapparatuur zoals steigers, waardoor kosten worden bespaard en de uitvaltijd van bedrijfsmiddelen wordt verkort. Lees hier verder.

Energie. En Regie. – Audax Renewables

Audax Renovables is de energieregisseur, met een groot netwerk aan partners, die je bedrijf in staat stelt om energie op een slimmere en meer strategische manier te benaderen voor zowel vandaag als morgen. Het is niet langer voldoende om simpelweg te voldoen aan minimale vereisten; het is tijd om vooruit te kijken, te innoveren en te leiden. Audax Renewables begeleidt je door de energietransitie en adviseert je daarbij over een passend energiecontract. Leer hier meer.

Interconnect your company – AIVHY

AIVHY LTD verbindt op een veilige manier elk soort bestaande asset in één oplossingsarchitectuur, inclusief machines, processen, IT- en OT-systemen en mensen, ongeacht merk of leeftijd. De oplossing maakt realtime inzichten en controle mogelijk, waarbij alle gegevens worden samengevoegd in één enkele bron van waarheid, waardoor de digitalisering, veiligheid, intelligentie, automatisering en efficiëntie in je bedrijf wordt gestimuleerd. Lees hier verder.

Partnernieuws

Schrijf je in voor het MKB Duurzaamheidscongres van 10 oktober!

Zorg dat je klaar bent voor de toekomst en meld je nu gratis aan voor het MKB Duurzaamheids-congres! Op dinsdag 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, organiseert MKB Rotterdam Rijnmond samen met BlueCity (010)Rabobank en de Gemeente Rotterdam het MKB Duurzaamheidscongres in Theater Zuidplein. Daarbij zal iTanks enkele sessies op het congres verzorgen! Voor meer informatie en inschrijven klik je op deze link.

Vergaande energiebesparing mogelijk met Energie Innovatie Studies

Samen met Deltalinqs en iTanks voert Water Energy Solutions Energie Innovatie Studies (EIS) uit op basis van no cure no pay. Voor de EIS wordt de methode ISPC gebruikt, waarbij bedrijven geholpen worden met stappen zetten naar verduurzaming en is het doel om tenminste 20% energiebesparing met terugverdientijden onder de 3 jaar te bewerkstelligen. Lees meer over de EIS en de samenwerking via deze link.

Bron: https://www.deltalinqs.nl/nieuwsberichtendcp/2023/vergaande-energiebesparing-mogelijk-met-energie-innovatie-studies

 Forse energiebesparing in de Rotterdamse Haven bij productie van PVC

Volgend op de Energie Innovatie Studie (EIS), die mede door Deltalinqs en iTanks mogelijk zijn gemaakt, heeft Shin-Etsu een studie uit laten voeren waaruit blijkt dat bij de productie van PVC het energiegebruik ten minste met 30% teruggebracht kan worden. Door de studie heeft het bedrijf “volledig inzicht in [de] energiehuishouding en kijken [zij] minder naar kleine verbeteringen”.

Bron: https://www.zuid-holland.nl/actueel/nieuws/september-2023/forse-energiebesparing-rotterdamse-haven/

Symposium Vereniging voor Thermisch Spuiten

Naar aanleiding van haar 50-jarig bestaan nodigt de Vereniging voor Thermisch Spuiten (VTS) belangstellenden uit om op 4 oktober haar symposium zonder kosten bij te wonen.  Het symposium bevat presentaties van experts zoals C-Cube International op het gebied van thermisch spuiten, nieuwste ontwikkelingen en applicaties. Mogelijkheden voor netwerken, discussies over hoe thermisch spuiten in verschillende industrieën kan worden geïmplementeerd om de efficiëntie te verbeteren, de kosten te verlagen en de duurzaamheid te vergroten zijn volop aanwezig. Kijk hier voor meer informatihttps://itanks.eu/uitnodiging-symposium-thermisch-spuiten-2023/e en aanmelden.

HSL Technologies (HySiLabs) ontvangt Vopak en Exolum als aandeelhouders voor de ontwikkeling van waterstof logistiek

Met de aansluiting van deze twee partijen zal HSL Technologies grote stappen maken met het ontwikkelen van efficiënte en innovatieve manieren om waterstof veilig te transporteren en op te kunnen slaan. Dit gebeurt met de Hydrosil oplossing, waarmee het transport van waterstof op grote schaal gerealiseerd kan worden. Lees hier meer.

Talent for Transition: Business meets Tech

Talent for Transitions leidt gekwalificeerde professionals op die bijdragen aan een samenleving met kernwaarden van verantwoordelijkheid, veerkracht, connectiviteit en eerlijkheid. TFT is het evenement waar ondernemers, marktleiders, innovators en enthousiastelingen samenkomen om het snijvlak van business en technologie te verkennen. Kom naar een dag vol netwerken, verhelderende gesprekken en workshops op donderdag 28 september, 14.30-18.00 uur op RDM Rotterdam. Meer informatie en inschrijven.

Download en luister de nieuwe Innovatiekracht podcast met Alice Krekt, directeur van NLHydrogen!

In Innovatiekracht kijken wij als onderdeel van iTanks’ Innovatie Delegatie Podcast naar de gezamenlijke uitdagingen van de Zuid-Hollandse industrie en hoe partijen uit het innovatie ecosysteem daar aan werken. Met het volgende gesprek trekken wij het iets breder, namelijk landelijk.

In aflevering 44 gaan wij in gesprek met Alice Krekt, directeur van de Nederlandse branchevereniging voor waterstof NLHydrogen. Over haar eerste honderd dagen als directeur, welke kansen en uitdagingen zij ziet in de sector en wat de toekomst van de waterstofeconomie in Nederland volgens haar in petto heeft.

Download en luister de aflevering via Spotify 👉 https://lnkd.in/eWkqN5yH Apple Podcasts 🍏 https://lnkd.in/eBiFmcdk of Podbean 🎧 https://lnkd.in/edmzj2ex En vergeet niet om de #InnovatieDelegatie podcast te volgen!

Uitgelicht