LinkedIn Partnernieuws November 2023

In dit artikel verzamelen wij de innovaties en nieuwsberichten van partners uit het iTanks netwerk, zodat je op de hoogte blijft van de laatste innovaties. Bekijk onze iSolutionsGuide voor een totaaloverzicht van de innovaties.

Nieuwste Innovaties uit de #iSolutionsGuide

In elke editie van het iTanks partnernieuws delen wij de laatste toevoegingen aan onze #iSolutionsGuide met jou. Wil je meer innovaties vinden in de #iAsk app? Download hem hier.

EmissiemetingenSKYEBASE

Door het inzetten van outdoor drones met laserdetectie bij het inspecteren van gasleidingen en -installaties kunnen moeilijk bereikbare locaties wel worden geïnspecteerd en op een veilige manier in kaart worden gebracht. Bovendien kan de gemeten data op een coherente wijze worden verwerkt tot een bruikbaar inzicht via een platform en in een rapport. Leer meer.

Investering Technisch TalentCarrière Kanjers

Door de door Carrière Kanjers ontwikkelde structuur worden bedrijven in staat gesteld om langdurig studenten aan zich te binden. Op basis van een minimum van 0,5 FTE per student zijn partners in staat om hun openstaande vacatures snel in te vullen. Ook na de studie zullen de afgestudeerde Young professionals bij je bedrijf blijven werken. Ontdek meer.

Efficiency in CSRD complianceDuurzaam Groeien!

Zelf voldoen aan de CSRD wetgeving of vragen van klanten krijgen over duurzaamheidsrapportage kan tijdrovend zijn. Duurzaam Groeien! helpt je om door middel van gerichte interviews van medewerkers snel vast te stellen waar voor jouw bedrijf de aandachtspunten liggen. Dit bespaart tijd en moeite die  ingezet kan worden in praktische verduurzaming. Lees hier verder.

Partnernieuws

iTravel: Ga op Asset Management Discovery Tour!

Ben jij asset owner, heb je je onderhoud op de rit en kijk je vooruit naar toekomstige installaties en projecten? Ga met GEMBA Service BV mee op de Asset Management Discovery Tour op donderdag 30 november van 9:30-12:30 uur in Wormer en ontdek waar je kansen liggen! Jack Lok van Gemba vertelt je hieronder hoe! Schrijf je in voor de reis via deze link.

iTravel: Doe meer met je data!

Wil jij meer datagedreven te werk gaan en effectief met je data omgaan? Bostec Management & Consultancy neemt je op woensdag 29 november in een interactieve sessie van drie uur mee langs de succesfactoren en valkuilen datagedreven werken. Menno Sanders van Bostec vertelt je hieronder hoe. Klik op de video en schrijf je in voor de reis via deze link.

https://www.youtube.com/watch?v=uoFEKFPDThk

Samenwerking Green Ports (Rotterdam Partners) en iTanks

Green Ports, onderdeel van Rotterdam Partners, en iTanks hebben een partnership afgesloten voor het versnellen van innovaties, onder andere op het gebied van de energietransitie, in de (industriële) havens van Brazilië. Het programma van Green Port focust op kennisdeling en het opzetten van gezamenlijke initiatieven om dit te bewerkstelligen. Brazilië heeft een sterk groeiende haveninfrastructuur waar de kennis vanuit de Rotterdamse haven(industrie) goed van pas komt. iTanks zal haar netwerk inzetten om aan het Green Port programma bij te dragen.

Kan jij buiten echt opgelucht ademhalen?

We halen dagelijks meer dan 20.000 keer adem. Dus een slechte buitenlucht heeft een grote, negatieve invloed op onze gezondheid. Ongeveer 80% van de gezondheidsschade door luchtvervuiling wordt veroorzaakt door fijnstof in de gemeente. De luchtkwaliteit verbeteren is een complexe opgave, vanwege de vele factoren die van invloed zijn op de luchtkwaliteit. Om beleidsmakers te helpen, heeft TNO een 5-stappenplan ontwikkeld om gericht in kaart te brengen waar en wanneer mensen worden blootgesteld aan slechte lucht en welke bronnen hiervoor verantwoordelijk zijn. Zodat kosteneffectieve maatregelen mogelijk zijn. Lees TNO’s 5-stappenplan.

Kickoff Actieplan De (energie)industrietransitie voor het MKB

De energietransitie is ook een Industrietransitie. Groene energie is niet het enige wat je treft als ondernemer: nieuwe skills, waardeketens en personeelsmatching zijn key! MKB Rotterdam-Rijnmond en iTanks keken op donderdag 16 november in BlueCity samen met de aanwezige MKB’ers naar wat het actieplan energietransitie MKB de komende jaren in petto heeft. Met praktische verhalen die aanzetten tot handelen was dit een zeer inspirerende middag.

Emissie Reductie in Shipping

Sluit je aan bij Platform Zero tijdens hun maandelijkse evenement (elke tweede donderdag van de maand) voor een informatieve sessie over emissiereductie in de scheepvaart in de maritieme sector. Via het maandelijkse evenement wil Platform Zero nieuwe innovaties uit het energie- en maritieme veld onder de aandacht brengen. Ook delen gevestigde bedrijven kennis en geven inzicht in hun plannen en strategie.

Workshop Asset Management & Value Engineering

“Maak duurzaamheid van oplossingen meetbaar maken voor besluitvorming” was één van de zes adviezen die JongNLingenieurs vorig jaar gaven aan branchegenoten. Maar hoe zorg je ervoor dat die meetbare duurzaamheid ook echt een rol krijgt in de besluitvorming? En hoe weeg je het belang ervan af ten opzichte van zaken zoals de veiligheid of beschikbaarheid van assets? Hiervoor organiseert JongNLingenieurs in samenwerking met de jongeren tak van The Institute of Asset Management NxtGEN op 1 december a.s. een workshop over Asset Management & Value Engineering! De workshop is specifiek gericht op trainees, schoolverlaters, aanstormend talent en een ieder die zich aan het ontwikkelen is aan het begin van zijn/haar loopbaan. Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://lnkd.in/eMcsEaRd

Word partner van Recharge Earth 2024

Recharge Earth, de toonaangevende conferentie over de energietransitie, keert terug op 18 & 19 september 2024 in het Rotterdam Ahoy Convention Centre. Powering the new energy system together: Recharge Earth brengt jaarlijks energieprofessionals en experts samen met als centrale focus het vormgeven van het nieuwe energiesysteem. Dit is dé plek waar kennisdeling, innovaties en belangrijke ontmoetingen tussen overheid, bedrijfsleven en wetenschap samenkomen. Ontvang hier meer informatie over sponsormogelijkheden

Luister nu naar de Innovatiekracht Podcast vierluik over quantum technologie!

In samenwerking met InnovationQuarter laten we jou kennismaken met deze wereld vol innovaties, uitdagingen en mogelijkheden. Jacqueline Schardijn, senior business developer van InnovationQuarter, vertelt je hoe zij samen met Port of Rotterdam awareness wil creëren rondom het fenomeen van de quantum technologie. Voor meer informatie kijk je op www.innovationquarter.nl.

In vier delen leer jij meer over quantum technologie, communicatie, quantum sensing én quantum computing en ontdek je wat de wereld van quantum voor jou kan en gaat betekenen!

Luister de podcasts via Spotify of iTunes.

Uitgelicht