iTanks Partnernieuws Mei 2023

In dit artikel verzamelen wij de innovaties en nieuwsberichten van partners uit het iTanks netwerk, zodat je op de hoogte blijft van de laatste innovaties. Bekijk onze iSolutionsGuide voor een totaaloverzicht van de innovaties.

Nieuwste Innovaties uit de iSolutionsGuide

Elke editie van het iTanks partnernieuws delen wij met jou de laatste toevoegingen aan onze iSolutionsGuide. Wil je meer innovaties vinden in de iAsk app? Download hem hier.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Z-Stoom schroefprocessor (Atlas Copco Compressors Nederland)

Met MDR (mechanische damprecompressie) kan lagedrukdamp, bijvoorbeeld lagedrukstoom, op efficiënte wijze worden opgewaardeerd. Dit staat ook bekend als een “Open Warmtepomp” principe (zonder condensor/verdamper). Hiermee kunnen grotere productiebedrijven op rendabele wijze veel aardgas besparen. Lees hier meer.

ATEX Apple iPhones en iPads (FLASH)

FLASH en Atexxo werken samen waarbij zij iPhones en iPads voorzien van een speciale behuizing zodat deze voldoen aan de eisen die worden gesteld aan apparatuur voor het werken in explosiegevaarlijke omgevingen. Deze aanpassing bestaat bijvoorbeeld uit het veilig maken van het elektrisch laadcircuit of uit het aanpassen van de behuizing zodat een eventuele ontstekingsbron niet buiten de behuizing kan treden. Vind hier meer informatie.

Heat tracing (CroonWolter&Dros)

Om systemen altijd op de juiste temperatuur te houden, zet Croonwolter&dros Electrical Heat Tracing in voor verschillende klanten. Deze onderhoudsvriendelijke en efficiënte methode om pijpleidingen, tanks, oppervlakken en andere assets op exact de juiste temperatuur te brengen en houden, worden veel in de (petro)chemie gebruikt. Lees hier verder.

Partnernieuws

Smartflow werkt samen met Platform8 om veiligheid en productiviteit in Australië en Nieuw-Zeeland op te lossen

Smartflow heeft de Digital ISGOTT-oplossing met succes geïmplementeerd bij terminals in Europa, de VS en Azië. De nieuwste verbeteringen en ontwikkelingen die aan de oplossing zijn toegevoegd, hebben de kracht ervan versterkt voor tankopslag- en tankeroperators. Door samen te werken met Platform8 zal Smartflow de oplossing uitbreiden in deze sectoren, waarbij ook wordt uitgebreid naar Australië en Nieuw-Zeeland. Lees verder.

UPSTREAM 2023 verbindt changemakers tijdens inspirerend innovatiefestival

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Upstream Festival is het internationale techfestival voor een toekomstbestendige economie. Het is the place to be voor elke startup of scale-up die op zoek is naar duurzame groei en impact. Dit jaarlijks terugkerende festival is een co-creatie van het Nederlandse innovatieve ecosysteem, internationale bedrijven en investeerders. Met een driedaagse agenda met zo’n vijftig evenementen, biedt Upstream 2023 een kans om in contact te komen met inspirerende ondernemers, investeerders en change-makers. De afgelopen drie edities trokken per editie meer dan 2.000 deelnemers van over de hele wereld. Kijk voor meer informatie en inschrijven voor het evenement op deze pagina.

Eerste Battolyser gearriveerd op Magnum Centrale van RWE

De eerste Battolyser op industriële schaal van Battolyser Systems is gearriveerd op de RWE Magnum centrale in de Eemshaven. De Battolyser is een bijzondere uitvinding die zowel in staat is elektriciteit op te slaan als ook waterstof te maken. Nieuwsgierig naar wat deze voor jou kan betekenen? Kijk hier voor meer informatie.

MKB kennismakingsdag 30 mei

Na een groot succes vorig jaar organiseert MKB Rotterdam-Rijnmond op 30 mei een kennismakingsdag voor oude en nieuwe leden. Verschillende ondernemers uit de regio Rotterdam kwamen samen om kennis te maken met elkaar. Ken of ben jij iemand die ook zou willen kennismaken met het netwerk van MKB Rotterdam-Rijnmond? Bemachtig je plekje via deze link.

Hoe de verdeling van het 5G-netwerk leidt tot verdeelde meningen

Met de komst van het 5G-netwerk zijn private bedrijven in Nederland, onder andere verzameld in zogenaamde ‘mainports’ zoals Schiphol en de Rotterdamse haven, op zoek naar ruimte op het 5G-spectrum voor het bouwen van private wireless networks. Met het aanleggen van privé bedrijfsnetwerken op dit netwerk – los van mobiele netwerken – worden hoge prestaties van bedrijfsprocessen gegarandeerd, waardoor kosteneffectieve automatisering mogelijk gemaakt wordt. Met name de nieuwe standaard 5G opent mogelijkheden voor bedrijven om hun operaties te automatiseren en hun processen te innoveren. Hoe de Nederlandse regering van plan is de beschikbare ruimte te verdelen, echter, strijkt de mainports tegen de haren in waardoor zij zich gedwongen voelen een kort geding aan te spannen tegen de overheid. Lees het artikel hier.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

SLIM samenwerken aan gezamenlijke opleidingsvraag?

iTanks verbindt en vernieuwt. Ook op het gebied van (gezamenlijke) opleidingsvragen. Daarom zoeken we naar #MKB-ondernemers in techniek, industrie en/of ICT. Enerzijds omdat er een grote behoefte is aan medewerkers en technologieën alsmaar complexer worden. Anderzijds omdat deze sectoren uitermate bedreven zijn in het gezamenlijk oplossen van maatschappelijke uitdagingen.

Wij zoeken partijen om samen met opleiders uit het iTanks netwerk mee te doen aan twee projecten met een #SLIM samenwerkingssubsidie. Daarmee gaan we kennis en opleidingen inzetten als antwoord op complexe nieuwe technologieën en op maatschappelijke uitdagingen. Het is een project voor twee jaar en er wordt een subsidie per deelnemer uitgekeerd afhankelijk van het aantal besteedde projecturen- en kosten.

Meer weten? Mail dan naar ron@itanks.eu of events@itanks.eu en we nemen snel contact met je op!

𝗪𝗲𝗿𝗲𝗹𝗱𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲𝘂𝗿 𝗺𝗲𝘁 𝗶𝗻𝘇𝗲𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗚𝗼-𝗕𝗮𝗿𝗿𝘆 𝗯𝗶𝗷 𝘄𝗲𝗿𝗸𝘇𝗮𝗮𝗺𝗵𝗲𝗱𝗲𝗻 𝗔𝟮 𝗠𝗮𝗮𝘀𝗯𝗿𝘂𝗴 𝗪𝗲𝘀𝘀𝗲𝗺

De Go-Barry, de op afstand bedienbare Smart Moving Traffic Barrier, is voor het eerst ingezet bij werkzaamheden op de A2. Dit is georganiseerd in een samenwerking van Boskalis en Rijkswaterstaat. Tijdens de werkzaamheden aan de A2 wordt de bestaande barrier met scherm tussen de parallelweg en rijksweg vervangen. Daarnaast vindt er asfaltonderhoud plaats aan de parallelweg op de Maasbrug. De Go-Barry verhoogt hiermee veiligheid tijdens wegwerkzaamheden voor zowel de wegwerker als de weggebruiker, daarnaast zorgt de Go-Barry voor een beter doorstroming en minder verkeershinder. Lees hier meer.

Download nu de nieuwste aflevering van de InnovatieDelegatiePodcast: het Pitch Podium op het Waterstof010 Café!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Bij het iTanks Waterstof010 Café op 14 april presenteerden twee keynotesprekers, Alice Krekt en Marcel Galjee, en negen innovatieve bedrijven hun diensten voor de toepassing van waterstof in de industrie.

Download de aflevering nu en luister naar de pitches via

Spotify 👉 https://open.spotify.com/episode/5U7MXqyWS5YcbfgGieeCgu?si=2612aa5a5f68425d

Apple Podcasts 🍏 https://podcasts.apple.com/us/podcast/aflevering-39-pitch-podium-waterstof010-caf%C3%A9/id1583734624?i=1000610069898

of Podbean 🎧 https://www.podbean.com/ep/pb-msyxw-13ea05c

Uitgelicht