iTanks Partnernieuws April 2024

In dit artikel verzamelen wij de innovaties en nieuwsberichten van partners uit het iTanks netwerk, zodat je op de hoogte blijft van de laatste innovaties. Bekijk onze iSolutionsGuide voor een totaaloverzicht van de innovaties.

In elke editie van het iTanks partnernieuws delen wij de laatste toevoegingen aan onze iSolutionsGuide met jou. Wil je meer innovaties vinden in de iAsk app? Download hem hier.

SpireSolutions

Spire Solutions™ biedt het Spire Essentials Private Cloud Systeem, een flexibel en schaalbaar software systeem  met slimme tools, automatisering en integratie van kunstmatige intelligentie (AI). Het Spire Essentials Systeem maakt deel uit van het Spire eX Digitale Transformatie Programma. Leer meer.

Business OptimizationPathways

Om de uitdagingen in de maritieme sector aan te pakken, is er een noodzaak aan verandering. Pathways pakt dit aan volgens een 3 stappen methode. Zij gaat altijd voor een persoonlijke aanpak om de huidige situatie in kaart te brengen. Daarna maakt het bedrijf samen met jou een plan en roadmap om de transformatie en verbeteringen door te voeren. Met de laatste stap zorgt zij ervoor dat ownership wordt verkregen van het veranderingsproces en optimalisaties binnen je organisatie. Ontdek meer.

Industrial MicrowaveMEAM-Microwave Energy Applications Management

Microwave technologie kent iedereen met gebruik van de magnetron in de keuken. Precies de snelheid en efficiency die je in de keuken ervaart, gaat MEAM projecteren op grote industriële volumes en toepassingen. De vraag ontstond of het mogelijk is hydrothermisch met PFAS vervuilde grond te reinigen met microwave met 50% minder energy dan met conventionele technologie. Meer informatie.

Revolutionaire LOHC TechnologieVoyex

Voyex levert een vloeibare waterstofdrager (LOHC). De vloeistof wordt circulair ingezet als waterstof drager. Het voordeel is dat de vloeistof ontzettend veilig is (hoog vlampunt en lage toxiciteit), makkelijk te behandelen is (pompen van vloeistof in geladen en ongeladen staat) en zeer efficient (veel waterstof per m3 en weinig conversieverliezen). Lees meer.

Partnernieuws

Wij verwelkomen de volgende partners aan het iTanks netwerk! Delta Team Iv MAN Energy Solutions

iAsk Podium Programma vult gestaag

Op vrijdag 31 mei begint het iAsk Techniekfestival met het iAsk Pitchontbijt hosted by SPIE Nederland op het hoofdpodium. Op dit podium vindt in de middag een inspirerend programma plaats, waaronder het MKB-programma in samenwerking met #MKB010>>NEXT. In de Domes zie je kennissessies van onder meer Bostec Management & Consultancy, de CSRD Helpdesk, Olfasense en RIFT. Lees hier de eerste nieuwsbrief met informatie over standhouders en het programma van het iAsk Techniekfestival.

iXclusive Partnership iTanks & Port of Moerdijk

iTanks en Havenbedrijf Moerdijk gaan een iXclusive Partnership aan voor een periode van 3 jaar. Hierin stelt iTanks zich als technologiescout op om samen met Port of Moerdijk te zoeken naar innovaties en technologieën om de energie- en materialentransitie in Moerdijk te versnellen. Lees meer over de iXclusive partnership op deze link.

Shell Impact Fund

Shell ondersteunt sociale ondernemers die zich inzetten voor een meer rechtvaardige en inclusieve energietransitie. Een transitie waarbij schonere energie en duurzamere vormen van mobiliteit voor iedereen bereikbaar zijn. We bieden naast financiële steun ook begeleiding, expertise en toegang tot ons netwerk en dat van operationeel partner Unknown Group. Samen streven we naar het vergroten van duurzame impact. Lees meer en schrijf je in (tot 29 maart) via https://www.shell.nl/over-ons/wat-wij-doen/shell-in-de-samenleving/shell-impact-fund.html.

ZIE 2024 is hét kennis- en netwerkevent voor de Zuid-Hollandse technologische industrie

Hi Delta, netwerkorganisatie voor de technologische industrie in Zuid-Holland en Mikrocentrum, platformorganisatie en eventorganisator voor de hightech- en maakindustrie, bundelen wederom de krachten om ZIE te organiseren. Tijdens ZIE 2024 is het kennisprogramma en de beursvloer volledig afgestemd op de onderwerpen die de Zuid-Hollandse technologische industrie op de agenda heeft. Kijk hier voor meer informatie.

iCyber bouwt aan cyber-risico awareness

iTanks, Harborn digital, SparkedOn en Secure Logistics BV willen met en voor de industrie bouwen aan een nieuw digitaal bewustzijn van werknemers in de industrie. Steeds meer systemen kunnen met elkaar worden gekoppeld en daarmee ontstaan ook nieuwe risico’s. Zij gaan helpen om bedrijven en hun (tijdelijke) werknemers goed en veilig met cyberrisico’s om te laten gaan. Kennis en bewustzijn zijn daarbij de beste wapening. Lees meer op https://itanks.eu/icyber-bouwt-aan-cyber-risico-awareness/

Van der Ende Steel Protectors Group BV behaalt MDIEU-subsidie voor opzetten Academy Programma

Van der Ende Steel Protectors Group is een van de grootste Nederlandse specialisten in het (duurzaam) beschermen van staal tegen corrosie. Het conserveringsbedrijf hecht veel waarde aan duurzame inzetbaarheid, een leven lang ontwikkelen en het werkplezier van haar medewerkers. Daarom heeft Van der Ende zich, met behulp van subsidieconsultant SubsidyCloud, ingezet voor het behalen van de MDIEU-subsidie, die gericht is op het investeren in duurzame inzetbaarheid en gezond en bewust werken. Ontdek meer op https://itanks.eu/van-der-ende-steel-protectors-group-bv-behaalt-mdieu-subsidie-voor-opzetten-academy-programma-2/

The Business Booster – Tijdelijke aanbieding: registreer vooraf en bespaar 50%

Het jaarlijkse tweedaagse internationale netwerkevenement van EIT InnoEnergy, The Business Booster, komt van 16 tot 17 oktober 2024 naar Barcelona. Registreer je vóór 31 maart vooraf en profiteer van onze grootste korting op ticketprijzen. Degenen die zich vooraf registreren, ontvangen een exclusieve betaalcode voor 50% korting, die slechts één week geldig is van 1 tot en met 8 april. Schrijf je in voor The Business Booster via deze link.

SKYEBASE en QTerminals Kramer Rotterdam intensiveren de samenwerking voor innovatieve havenkraaninspecties

SkyeBase, gespecialiseerd in drone-& robot inspecties, en QTerminals Kramer Rotterdam, een depot- en terminalonderneming met meerdere locaties in de Rotterdamse havens, hebben hun langdurige samenwerking verder versterkt. Al enkele jaren werken beide bedrijven nauw samen om de inspectieprocessen van havenkranen te optimaliseren. Lees meer op https://itanks.eu/skyebase-en-qterminals-kramer-rotterdam-intensiveren-de-samenwerking-voor-innovatieve-havenkraaninspecties/

Uitgelicht